Bryndzové halušky
Počet porcií
6
porciíČas prípravy
20
minútČas varenia
40
minútSuroviny
750 g zemiaky
400 g bryndza
100 g údenej slaniny
1 ks vajce
150 g hladká múka
150 g hrubá múka
soľ
Postup
- Zemiaky očistite, umyte a nastrúhajte.
- Pridajte hrubú múku, vajce, soľ a nakoniec hladkú múku. Vypracujte hrubšie cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy.
- Z cesta nahádžte do väčšieho množstva vriacej osolenej vody halušky, povarte ich a dierkovanou vareškou povyberajte.
- Slaninu nakrájajte na malé kúsky a rozškvarte. Uvarené halušky dajte do veľkej misy, pridajte bryndzu, trochu vyškvarenej masti zo slaniny a premiešajte. Rozdeľte na taniere. Posypte opraženou slaninou a servírujte.