Domovská stránka » Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

5 z 1 vote
Počet porcií

6

porcií
Čas prípravy

20

minút
Čas varenia

40

minút

Suroviny

  • 750 g zemiaky

  • 400 g bryndza

  • 100 g údenej slaniny

  • 1 ks vajce

  • 150 g hladká múka

  • 150 g hrubá múka

  • soľ

Postup

  • Zemiaky očistite, umyte a nastrúhajte.
  • Pridajte hrubú múku, vajce, soľ a nakoniec hladkú múku. Vypracujte hrubšie cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy.
  • Z cesta nahádžte do väčšieho množstva vriacej osolenej vody halušky, povarte ich a dierkovanou vareškou povyberajte.
  • Slaninu nakrájajte na malé kúsky a rozškvarte. Uvarené halušky dajte do veľkej misy, pridajte bryndzu, trochu vyškvarenej masti zo slaniny a premiešajte. Rozdeľte na taniere. Posypte opraženou slaninou a servírujte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.