Domovská stránka » Pečený bôčik so zemiakmi

Pečený bôčik so zemiakmi

4 from 5 votes
Počet porcií

4

porcií
Čas prípravy

15

minutes
Čas varenia

1

hour 

Všetko z jedného pekáča.

Suroviny

  • 1 kg bravčový bôčik

  • 1 kg zemiaky

  • soľ, rasca, cesnak , nasekaná zelená vňať

Postup

  • Bôčik položíme na plech, osolíme ho, pridáme rascu, cesnak a vložíme do predhriatej trúby na 200°C.
  • Zemiaky dobre umyjeme a dáme variť. Varíme domäkka. Ocedíme a nakrájame na osminky.
  • Približne po 30 minútach pečenia obsypeme bôčik nakrájanými zemiakmi a pečieme spolu ešte 30 minút. Priebežne mäso aj zemiaky podlievame vypečenou šťavou.
  • Pred podávaním zemiaky posypeme nakrájanou petržlenovou šťavou.

Poznámky

  • Náš tip 1 : zemiaky môžete nakrájať i surové a spolu s mäsom piecť. Sú chrumkavé.
  • Náš tip 2: spolu s mäsom, zemiakmi môžete pridať na hrubšie nakrájanú cibuľu.

Pridaj komentár