Pečený bôčik so zemiakmi
Počet porcií
4
porciíČas prípravy
15
minutesČas varenia
1
hourVšetko z jedného pekáča.
Suroviny
1 kg bravčový bôčik
1 kg zemiaky
soľ, rasca, cesnak , nasekaná zelená vňať
Postup
- Bôčik položíme na plech, osolíme ho, pridáme rascu, cesnak a vložíme do predhriatej trúby na 200°C.
- Zemiaky dobre umyjeme a dáme variť. Varíme domäkka. Ocedíme a nakrájame na osminky.
- Približne po 30 minútach pečenia obsypeme bôčik nakrájanými zemiakmi a pečieme spolu ešte 30 minút. Priebežne mäso aj zemiaky podlievame vypečenou šťavou.
- Pred podávaním zemiaky posypeme nakrájanou petržlenovou šťavou.
Poznámky
- Náš tip 1 : zemiaky môžete nakrájať i surové a spolu s mäsom piecť. Sú chrumkavé.
- Náš tip 2: spolu s mäsom, zemiakmi môžete pridať na hrubšie nakrájanú cibuľu.