Koložvárska kapusta
Servings
6
porciíČas prípravy
25
minutesČas varenia
1
hour10
minutesSuroviny
750 g mleté bravčové mäso
1,5 kg kvasená kapusta
3 nožičky dobrej domácej klobásy
300 g oravská slanina
2 ks cibuľa
250 g ryže
3 ks strúčky cesnaku
3 ks kyslá smotana
sladká paprika, soľ
Postup
- Cibuľu nakrájajte nadrobno, opražte do sklovita, pridajte sladkú papriku, mäso, soľ , rozotretý cesnak a poduste.
- Ryžu uvarte, klobásku nakrájajte na kolieska, slaninu na tenké plátky.
- Nádobu zo skla z Jeny, (prípadne hlboký pekáč alebo hrniec) dobre vymastite a ukladajte do nej nasledovné vrstvy: kapusta, slanina s klobásou, kapusta, smotana, ryža, mäso, kapusta…atď. kým nespotrebujete všetky suroviny. Posledná vrstva je kapusta, ktorú prelejte smotanou .
- Pečte pri teplote 180 °C asi 45 minút (kým smotana nezružovie).