Domovská stránka » Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta

0 z 0 hlasov
Servings

6

porcií
Čas prípravy

25

minút
Čas varenia

1

hour 

10

minút

Suroviny

  • 750 g mleté bravčové mäso

  • 1,5 kg kvasená kapusta

  • 3 nožičky dobrej domácej klobásy

  • 300 g oravská slanina

  • 2 ks cibuľa

  • 250 g ryže

  • 3 ks strúčky cesnaku

  • 3 ks kyslá smotana

  • sladká paprika, soľ

Postup

  • Cibuľu nakrájajte nadrobno, opražte do sklovita, pridajte sladkú papriku, mäso, soľ , rozotretý cesnak a poduste.
  • Ryžu uvarte, klobásku nakrájajte na kolieska, slaninu na tenké plátky.
  • Nádobu zo skla z Jeny, (prípadne hlboký pekáč alebo hrniec) dobre vymastite a ukladajte do nej nasledovné vrstvy: kapusta, slanina s klobásou, kapusta, smotana, ryža, mäso, kapusta…atď. kým nespotrebujete všetky suroviny. Posledná vrstva je kapusta, ktorú prelejte smotanou .
  • Pečte pri teplote 180 °C asi 45 minút (kým smotana nezružovie).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.