Domovská stránka » Domáce kremrole

Domáce kremrole

4 z 1 vote
Počet porcií

20

porcií
Čas prípravy

20

minút
Čas varenia

15

minút

Krehké cesto, sladká snehová náplň a práškový cukor navrch – presne to si človek vybaví, keď sa povie kremrola. Nechcete sa spoľahnúť na to, ako sa podaria v cukrárne, upečte si doma svoje!

Suroviny

  • 2 l lístkové cesto

  • 1 ks vajce na potretie

  • 2 dcl voda

  • 500 g práškový cukor

  • 5 ks vaječný bielok

  • 1/2 ks citŕon

Postup

  • Na začiatok si vyvaľkáme lístkové cesto na tenký plát s veľkosťou asi 60 x 30 cm. Vyvaľkaný plat z vrchnej časti potrieme šľahaným vajcom a rozkrájame kolieskom na pizzu asi na 3 cm prúžky. Každý prúžok natáčajte na cukrárenské trubičky smerom k najužšej. Koniec poriadne primáčkneme, aby netvoril zbytočne vypuknutý kúsok.
  • Trubičky potom pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút. Potom ich nechajte vychladnúť. Z pečených kremrol vytiahnite kovové trúbičky. Najlepšie to pôjde tak, že ak si kremrolu jednou rukou podržíte a druhou zľahka otáčate trubičkou.
  • Na plnku do kremrol potrebujeme len bielky a cukrový vývar. Vývar pripravíme tak, že dáme variť 300 g cukru spolu s 500 ml vody. Voda by mala byť v hrnčeku cukor úplne zakrývať. Pokiaľ bude vody viac, budete vývar pripravovať dlhšie. Nechajte variť približne pol hodiny, pokiaľ sa nevytvorí vývar, hústnuca tekutina, ktorá dá plnke sladkú chuť.
  • Ostatných 200 g cukru vyšľaháme s piatimi bielkami dohusta. Ešte horúci vývar veľmi pomaly vlievame do šľahaných bielkov – stále šľaháme. Akonáhle vylejeme celú hustú tekutinu, ešte chvíľu bielky šľaháme. Nakoniec si vezmeme cukrárenský sáčok a neplníme ho vzniknutým krémom. Trubičky potom ľahko pocukrujeme jemným práškovým cukrom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.